View Single Post
Eski 01-09-2014, 13:56   #98
vetman996
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Bir müddet aradan sonra tekrar merhaba;

Değerli dostlar merhaba,

Bir süre forumlardan uzak kaldım.(Sağlık problemi, seminer programı ve tatil programı nedenleriyle)

Bu süre zarfında cevapları geciktirdiğim için tüm dostlardan özür dilerim.

Sayın harezm1 cevabınız aslında yazıda mevcut ama yine de cevabı bulamadıysanız firma isimlerini özelden paylaşabilirim.

Sayın yyilmaz ve Sayın kbrinc. Sizin için kısaca cevap vereyim hemen.

1- Arpa çimlendirmeyi uzun süre kullandım ama şuan için bu sistemi solucan maması üretiminde deneme amaçlı kullanıyorum.

2- Uzun süre genel temizlik ve dezenfeksiyon yapılmadığı durumlarda küf oluşabiliyor. Bizde bir kez küf oluştu ve tedbirimizi aldıktan sonra bir daha da küflenme olmadı.

3- Kullanırken tohumluk arpa kullanılırsa daha iyi sonuç alınıyor. Ama elinizde tohumluk arpa bulunmazsa da eleyerek normal arpayı kullanabiliyorsunuz.

4- Verim oldukça iyiydi. Herkese tavsiye ederim.

5- Konteynerin dibinde su birikmeyecek şekilde eğim verdik, ayrıca suyun tahliye kanalı da vardı.

6- Sistemi geliştirmek için klima değişikliği, salyangoz fanlar, ışıklandırma düzeneği vb. değişiklikler yaptık. Siz de kullandıkça kendi bölgenize ve bulunduğunuz alanın konumuna göre değişiklikler yaparak en ideali bulmalısınız.

Şuan için en kaliteli solucan maması üretimine yoğunlaştık ve bu sistemi deneme amaçlı kullanıyoruz. Kaliteli solucan gübresi için kaliteli mama gerekiyor. Bu konteynerde bir takım değişiklikler yaparak mama üretimi için denemeler yapıyoruz. Bunda başarılı olabilirsek solucan gübresi üretim çiftliğimize böyle bir sistem kuracağız ve arpa çimlendirmeye kurbandan sonra inşallah tekrar devam edeceğiz.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön