Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 29-08-2014, 23:28   #2910
nzlıcan
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-08-2014
Merhaba, ben de foruma yeni üye oldum ancak uzun süredir afrika menekşelerim dolayısıyla takip ediyorum. Orkidelere de ilgi duymaya başladım ve nişanlım bir tane mor phalaenopsıs hediye etti ancak tahminim o ki 3-4 gün sürekli su içinde kaldığı için alt köklerinde çürüme başlamış bu esnada otobüsle şehir değiştirdiğimiz için de biraz hırpalandı tabi 3 gün önce çürümeyi farkettim ve forumdan öğrendiğim kadarıyla saksıyı zarf saksısından çıkarıp havalandırdım. Çürümüş kökleri temizledim ve su vermeyi bıraktım. Orkidemin iki adet çiçek sapı ve gayet sağlıklı 6 adet çiçeği vardı ancak yolda gelirken bir çiçeğini ve o dalın uç filizini kaybettik diğer çiçekleri ise şuan buruştular ve kurumak üzereler çiçek saplarının uç kısımları kesik değil ve filiz sürgünleri var forumdan okuduğuma göre kesmem gerekiyormuş ama kıyamıyorum. yeniden çiçek açar mı acaba ? Bir de yarın sabah kovaya daldırma suretiyle sulamayı düşünüyorum. Yapmam gereken atladığım bir şey var mı? önerilerinizi bekliyorum bu ilk ve şimdilik tek orkidem. Şimdiden çok teşekkür ederim...

nzlıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön