View Single Post
Eski 29-08-2014, 09:54   #38
litoriachloris
Ağaç Dostu

litoriachloris's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- Mesajı Göster
Agave victoria reginae'nin üstündeki çizgiler her bitki için farklıdır fakat alttakinin bu türün alt formlarından birine ait olduğunu düşünüyorum. A. v-reginae forma "caespitosa" olabilir, eğer öyleyse yavru vermeye yatkın olacaktır. Normal A. v-reginae genelde tek rozet olarak büyür.

Bu arada toprak kullanmayıp sadece iri partiküllü malzeme ve kum kullanmanızın bitkileri dondan korumaya yardımı olmuş olabilir. Sizin kullandığınız gibi bir bitki yatağı suyu çok hızlı süzdürüp kuruyacaktır ve soğuk havalarda da köklerin donması bu şekilde önleniyor olabilir. Tabi siz kış yağmurlarına ve kara karşı ekstra bir önlem alıyorsanız zaten hava şartlarından korunuyorlardır. Malum, trakya'nın kışı pek kuru olmaz, yağmur illa ki yağar
A. v-reginae forma "caespitosa" konusunda sanırım haklısınız sayın -Esin-. İnterneten baktıklarım arasında çok benzer bireyler gördüm. Teşekkür ederim.

Kaktüs yatağım gerçekten çok geçirgen. Bitkileri hortumla sularken su hiç bir şekilde sağa sola akışa geçmiyor, hemen zemin tarafından emiliyor. Soğuğa dayanımlı kaktüs ve sukulentler ile ilgili yaptığım araştırmalar sonucunda, bitkilerin soğuktan ziyade kış yağışları nedeniyle kaybedildiği yazıyor. Bir de özellikle gelişme dönemlerinde bol su ve azotlu gübrelerin bitkilerin hızlı gelişmesine neden olduğu ve sonuçta da kışın bu bitkilerin daha dayanıksız olduğu anlatılmış. O yüzden ben bitkilerimi sulama ve gübreleme konusunda oldukça cimriyim. Ama bütün yaz güneş altında kavrulmalarına rağmen çok keyifli ve sağlıklı görünüyorlar

litoriachloris Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön