Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi byking483
Sn suara size cok tesekkur ediorum.
Ama kusum oyle bir korkuyorki yanina gittigimde kanatlari tir tir titriyor ama aksam boyle yapmiyor alistirmaya calisayimmi yoksa hic ugrasmayayimmi ?
|
Ben size şunu yapın bunu yapmayın diyemeyeceğim çünkü anladığım, duygusal olarak da bağlısınız bu tatlı kuşa. Onun yerine ben kendim olsam ne yapacağımı söylemeliyim; kesin olarak eğitim için ısrarcı olmazdım. Nitekim profil resmimdeki yavrularımın annesi olan kuşumu bulana kadar, petshoplarca kandırılarak 4 kez damızlık baba kuşları 1 aylık yavru diye aldım, tabi eğitim alıştırmak mümkün olmadı, ilk kuşta hatta çok ısrarcı olmuştum ama şimdi korkudan küçülüp duran gözbebeklerini hatırladıkça vicdan azabı çekiyorum.

En sonunda yem kırmasını yeni yeni becerebilen bir yavru kuşa denk gelebildim ve farkı şöyle anlatayım, aldığım günün akşamı kazagımın cebinde uzunca bir süre uyudu huzurla. Biz kuşu yavru iken alırsak, henüz yuvadan atlayalı çok zaman olmadığından yavru kuşların tehdit algılayacak, savunma geliştirecek vakitleri olmaz, direkt bizle haşır neşir olarak hayata başlayacaklarından kendilerini bizden biri gibi görürler.
Karar sizin.
Bir öneride bulunabilirim bu arada eğer ortamınız müsaitse kuşunuzun yanına bir dişi alıp kendi yavrularınızı sevebilirsiniz. Alışma diye bir evre olmaz bu durumda direkt elinize doğduklarından 1 - 0 önde başlamış olursunuz.