Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi byking483
*** arkadaslar.
Benim bir kusum var ve adi fistik.onu elime alistirmaya ugrasiyorum ama cok korkuyor.
Bu yuzden onu alistiramiyorum.birde resimden kucuk **** buyuk kac aylik oldugunu
Tahmini olarak solerseniz sevinirim.3 aylik diye aldik ama birde sizin yorumlarinizi dinleyeyim  lutfen yardimci olun.
Tesekkurler.
|
Sn Byking, muhabbet kuşunuzun 1 yaşına yakın olduğunu tahmin ediyorum daha büyük değildir ama 5 aylıktan da küçük değil. Yetişkin tüylerini çıkarmış (Yavrulukta burnun dibinden başlayan, baş bölgesindeki yatay çizgilerin kaybolması bu evreyi gösterir), çiftleşme zamanı gelmiş ve çiftleşmeye hazır (burun/cere renginin net bir maviye dönmesi bu evreyi haber verir) yetişkin bir kuş.
Bu beyefendiyi alıştırmak neredeyse imkansız ama kuşun karakterine bağlı olarak kesin olarak imkansız değil.
Uysal bir karakteri varsa, yeni ortam yadırgamasını atlattıktan sonra alışma sürecine girebilir. 3 haftadan uzun süredir sizinle ise ve hala aşırı korku yaşıyor ise hem kendinizin vakit kaybetmemenizi hem de istemeden de olsa kuşu hırpalamamanızı tavsiye ederim.
Bahsettiğim gibi uysal karakterli kuşlar istisna olmak üzere, genel olarak kendinize alıştırmak niyetiyle alacağınız kuşun kesinlikle 1 aylık civarı bir yavru olmasını ayrıca tavsiye ederim. 2 aydan daha büyük kuşlarda alışma sorunu yaşamak kuvvetle muhtemeldir.
Naçizane tecrübelerimi aktardım gerçek bir eksper değilim

saygılar.