İdari binanın güney yüzünde oluşturduğum kaktüs yatağındaki türler. Taxonomi konusunda oldukça zayıfım. Bahçeye diktiğim kaktüsleri dona dayanıklı türlerden seçmeye çalışıyorum. Semt pazarlarında kendilerinin ürettikleri belli olan türler genelde dona karşı dayanıklı oluyorlar. Bu forum başlığı sanırım uzun soluklu bir deney olacak. Yaşadığım tecrübeleri mümkün oldukça sizinle paylaşmak istiyorum. Bahçesinde kaktüs ve sukkulent yetiştirmek isteyen arkadaşlar için de faydalı olmasını umuyorum.
http://www.agaclar.net/forum/hangi-b...uygun/6569.htm Bu haritada Çanakkale 9a-9b olarak gözüküyor.
Türler konusunda yardımlarınıza açığım
Sanırım
Parodia roseolutea . Geçen kışı dışarıda sorunsuz geçirenlerden. Dona dayanıklılık -4 gözüküyor. Yaklaşık 30 cm yüksekliğe ve 35 cm çapa ulaşabiliyor.
Sanırım bu arkadaş Orbea variegata. davesgarden'a göre -6,6 ya kadar dayanıyor. Baharda semt pazarından aldım. Toprakta oldukça hızlı gelişti. Yaz boyunca çiçeği eksik olmadı. Bakalım kışı atlatabilecek mi?
Echinocactus quehlianus (Gymnocalycium quehlianum) diye düşünüyorum. Geçen kışı sorunsuz atlatanlardan. Yaz boyu çiçek açtı. Dona dayanımı -3.8 derece. 30 cm yüksekliğe ve 20 cm çapa ulaşabiliyor.
Sanırım Gymnocalycium baldianum. Bu da kışı sorunsuz atlattı. davesgarden'a göre -9,4'a dayanıyor. Kelebek Güzel İparhan - Melitaea trivia. Sanırım çiçeğin rengine dayanamamış
Favorilerimden Echinopsis oxygona. Tabiri caizse taş gibi kaktüs

Dona, neme, güneşe son derece dayanıklı. Güzel çiçekleri nedeniyle Çanakkale'de saksılarda bolca görmek mümkün. Dona dayanımı -9.4 derece. 45 cm yüksekliğe ve 20 cm çapa ulaşabiliyor.
