Havuz inşaası epeyce ilerledi ama çoğu kısmı tek başıma yaptığım ve ellerim genellikle çamur, çimento vs içinde olduğu için fotoğraflamada eksik kaldım.
İlerde havuzun su kaçırıp balıkların ölmesini paranoyaklık düzeyine getirdiğim için biraz abarttım. Önce bir kaç kat parke altı şilte serdim. Sonra bir kat sera naylonu üzerine cam elyaf koyup polyesterle ıslattım. Muhtemelen sıcaklığı alttaki sera naylonunu eritti. Polyesterde çatlama **** su kaçıracak yerler olabilir diye kürlenmeden polyester üzerine branda serdim ve suyu doldurdum.
Çok sağlam oldu. Ancak kırmızı rengin çok hoş durmadığını düşünüp epoxy boya, silikon ve kum çakıl gibi malzemeler ile havuz yüzeyinde değişiklik yapmaya başladım. Büyük kısmında kayalar ve bitkiler ile kaplanacak olsa da içinde daha çok kırmızı renk koilerin olacağını düşününce balıkların zeminle tam bir kontrast oluşturmasını uygun olacak.
Şelale kısmı hala bitmedi, kayrak taşları ve beton kullanıyorum, kaba formu vermek için poliüretan köpük kullandım. Köpük sonra tamamen bozulsa da üzerinde yeterli kalınlıkta çimento oluyor.
Filtre tamamen şelalenin altında kalıyor. Arka kısmından filtreye ulaşıyorum.
Çok az bir iş kaldı, kırmızı rengi tamamen giderdikten sonra bugün suyu doldurup filtreye çalıştıracağım. Balıklar yarın geleceği için sanırım çok miktarda su düzenleyici kullanmam gerekecek.
|