Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki
Sayın güngöry,
Ülkemizin toprakaları genelde böyle zaten, o yüzden şaşırmadım desem yeridir.
Hayvan gübresini vermişsiniz, bu durumda seneye daha da büyük ot probleminiz olabilir, hazırlıklı olun. Aynısı başıma geldi oradan biliyorum. Yoncaları tutup kalan otları biçmek için bu sene baya bir mücadele verdik.
Meyvelitepe isimli kullanıcının foruma ve blog'larına aktardığı yeşil gübre çalışmaları var. Örneğin ilkbaharda fiğ, yazın sorghum ekerek ve bunları çiçeklenme zamanında toprağa karıştırarak hem ot mücadelesi yapıp hem de yeşil gübre üretmek mümkün.
Benim arazim engebeli olduğu için ben bu çalışmayı yapamadım, yoncalarım bu sene biraz daha yayılırsa böyle devam edeceğim.
Traktör aldığımda ise keyline çalışması yapmayı düşünüyorum her sene aynı hattı işleyerek
Keyline design - Wikipedia, the free encyclopedia
|
sayın tiryaki,
teşekkür ederim, size de kolaylıklar diliyorum. 'sorghum' yazmışsınız anlamadım ne olduğunu. ben de kavun ekmeyi düşünüyorum, böyle bir gübreleme sonrası güzel kavun olacağını söylüyor arkadaşlar, sanırım bir sakıncası olmaz ceviz için. masraflara katkısı olur diye düşünüyorum. ağaçların çevresine bakla ekmeyi de düşünüyorum sanırım şubat gibi ekiliyormuş, çiçekte veya bir tur ürün aldıktan sonra çapalamayı düşünüyorum, bu konuda görüşünüz nedir?