View Single Post
Eski 24-08-2014, 11:51   #1070
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,964
Humik ve fulvik asit oranı en yüksek ürünler içinden nakliye dahil toplam fiyatı en ucuz ürünü tercih etmeniz mantıklı olur. Dikkat edilmesi gereken başka bir şey, humik ve fulvik asit oranlarının resmi tescil ile garanti edilmiş olmasıdır. Bazı firmalar düşük tescile sahip olmasına rağmen nasıl alındığı belli olmayan özel analiz raporları ile leonardit satmaya çalışıyorlar.

Leonarditteki humik asit sadece alkali ortamlarda çözünerek yarayışlı hale gelir. Bu yüzden uygulandıktan sonra çok az bir kısmı çözünür ve tamamen çözünmesi seneler alır. Bu yüzden 150gr veya 250gr leonardit ne işe yarar epey tartışma götürür. Toprak organik maddesi için ise dekara en az 1 ton kullanmalısınız ki işe yarasın.

Humik madde oranı yüksek leoardit edinip potasyum hidroksit çözeltisinde kendiniz çözerek zaman zaman sulama ile verirseniz az miktarda leonardit ile maksimum humik madde faydasını kısa sürede elde edebilirsiniz.

Leonardit organik tarım girdileri listesinden çıkarıldığı için iyi malzemelerin fiyatlarının düştüğünü duymuştum, yukarıdaki tablo çok eski, yeni bir araştırma yapmanızda fayda var.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön