View Single Post
Eski 24-08-2014, 11:23   #390
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Siz tüm glayöl çeşitlerinden tohum alabiliyor musunuz sayın Muda ?

Benim sadece eflatun ve yeşil glayöllerim tohum bağladı..
Kokulu iki türde de tohum olmayacak gibi duruyor..
Aslında glayöl konusunda ben de sıkıntı vardı. Her soğan çiçek açmıyordu. Saksı içinde yeteri kadar gelişmiyor. Apartmanın bahçesine diktiklerimi de önceki yıl nerede ise hepsini sökmüşlerdi. Geçen yıl bu dağbağı aldıktan sonra elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalıştım. Bu ekmiş olduğum soğanları ekim zamanı geçse de zaman zaman beğenerek alıp dikmiştim. En azından soğanları yaşar diye düşünmüştüm. Sanırım en geç açan bendeki nergisler oldu. Hepsi açmasa da. Rakım yüksek olunca sanırım çok fazla bir sıkıntı olmadı. Toprak uzun yıllar hiç ekilmediği için biraz problemler oldu. Direk toprağa arazideki eğim nedeni ile bir miktar su tutabilecek şekilde çoğunu diktim. İlk diktiklerim ise kokulu olduğunu sonradan öğrendiğim glayöllerdi. Onlar sanırım cinsleri nedeni ile çiçekleri gibi daha narin ve zayıf geliştiler. Sonradan diktiklerim ise yanmış büyükbaş gübresi ve fırsat buldukça sulamam neticesi daha güzel ve büyük geliştiler. Mor olanlarda şişkin olması nedeni ile belirgin bir şekilde tohum oluşumu gözleniyor. Diğerlerinin tohum oluşturup oluşturmadığı henüz belli değil. Benim dikkatimi çeken bir bambu arısının iki üç seferde çiçek içerisine girdiklerinin hepsinin döllendiğini düşünüyorum.

Dün akşama doğru tozlaştırma denemesi yaptım. Ancak erkek polen alma şansım fazla olmadı nedense. Kuru gibi idiler. Sabahleyin belki polen alınabilir.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön