Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi permakültür
Selamlar Arkadaşlar,
Geçenlerde Gokhan07 bahçemi ziyaret ettiğinde bir uyarıda bulunmuştu, pazarlardan ceviz alırken özellikle chandler alırken çok dikkat etmemi, sağladığımda ses geliyorsa geçmiş sezon malı olduğunu ve çoğu amerika'dan yola çıkan bu ürünlerde dayanımı artırıcı çok fazla ilaç kullanıldığını belirtti.
Hernekadar bu sayfayı bilgi paylaşımı olarak kullansakda, ürünlerimizi paylaşmak için kullanmanında mahsuru olmadığını düşünüyorum. Sonuçta aramızda bu cevizlerinden ürün alan ve pazarlamaya başlamış bir çok arkadaş var. (umarım 4-5 yıl sonra bende aralarına katılırım)
Sonuç olarak olabildiğince doğal yöntemlerle(suni gübresiz, ilaçsız veya az ilaçlı- enazından ben cevizlerimi bu şekilde yetiştirmeye çalışıyorum) ceviz üreten arkadaşlardan kışın ihtiyacımı karşılayacak kadar (10-20 kg) ceviz satın almak istiyorum. Tercihim Chandler. Özelden iletişim bilgilerinizi yazabilirseniz, sizlere ulaşabilirim.
Forumu kişisel bir durum için meşgul ettiğim için kusura bakmayın.
Teşekkürler
|
Sayın permakültür, ithal olarak gelen cevizlerin dış kabuk beyazlatılma işlemine tabi olduğunu çoook kişiden duydum ve dış kabuğa yapılan işlem cevizin içine geçiyor mu bilmiyorum.
Bahçenize geldiğimde size yabancı ve yerli cevizin tadına baktırmıştım ama karar sizin.
Evet çok verimli çeşitler ve herkes bu çeşitlerin verimlerinden bahsediyor ama bir kişiden çok lezzetli cevizler dediğini duymadım.
Daha öncede yazdım ben evime yabancı çeşit almıyorum ve almamda.
Görünüşü çok güzel diye kanıyoruz ama satın aldığımızda iç oranı %55 gibi bir oran beklerken içi % 40 olan cevizlerin satın alıyoruz. Elinizle salladığınızda iç cevizi içeride sallandığını anlarsınız zaten ve zamanla küçülmüş olduğunu hissedersiniz. 1 yıllık mahsül olmadığını anlarsınız.
1 kilo ceviz alırsınız ama aslında aldığınız ceviz miktarı 400 gr dır.
Bu türlerin reklamları çok iyi yapılıyor ve bir çok kişi çok karlı diye yeni ceviz bahçeleri kurmaya başladı.
Bu gidişle ülkemiz ceviz açığını kısa sürede kapatır zaten ama daha lezzetli türleri üretmeliyiz kanaatindeyim.
Ülkemizde çok verimli ve çok lezzetli ceviz türleri mevcut.