Merhabalar. Ben bir yandan ebay üzerinden bana satış yapan kişiye de sorular sorarak (gecikmeli ve oldukça nazla da olsa) bazı bilgiler alıyorum. Bunların da ışığında malzeme durumumu ve düşüncelerimi aktarayım:
1 tane 50 cm ağaççık, (söylediklerine göre meyve vermeye yakınmış)
2 tane 1,2 yıllık bonsai ağacı (1,2 yıllık ne demekse)
4 tane 20 cm fide
12 adet tohum ( bitkiler topraksız açık kök , tohumlar sa özel sıvı içerisinde gönderiliyor)
1 paket toprak ve su asitlendirici
1 paket miracle fruit için kök güçlendirici (bu iki paketi içeriğinde ne olduğunu tam bilemeden, sadece büyümeyi garantilemek için aldım, doğal yollardan büyütebilirsem ne ala, büyütemezsem bunları devreye sokarım diye düşünüyorum)
Bu pakettteki içeriği yetiştirmek için:
Toprak için: Coco peat ve perlitin yarı yarıya karışımı. (peat moss yerine bunu kullanabileceğimi satıcılar belirttiler)
Su için: Bir yerde 5lt damacana suyuna 100 gr limon tuzu atın deniliyordu, onu denemeyi planlıyorum, tabi bundan daha iyisini önerecek bir üyemiz çıkarsa o yolu denerim. Her ihtimale karşı 1 Lt de saf su aldım. Saf suya bir karışım da olabilir diye düşünüyorum. (son derece kararsızım)
pH ölçümü: Pentype 8685 pH metre aldım.
http://www.tmart.com/AZ8685-Pen-Type...r_p164993.html
Nem ölçümü: Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Konu ile ilgili paylaşımlarım bitkilerim elime ulaşınca artarak sürecek. Bilgi sahibi forumdaşlarım, önerileriniz ve katılımınızı bekler yeşille dolu, ekşili tatlılı günler dilerim.