Bu yıl ev taşıma, bunun yanısıra büyüklerin birkaç sağlık sorunu nedeniyle bundan önceki mesajımda da belirttiğim gibi, yalnızca üç kök domatesim kalmıştı.
Onlarla teselli bulur, en azından alacağım bir kaç tane meyveyi, bu yılın etkinliğinde dağıtılmak üzere tohumluk olarak ayırma planları yaparken, domateslerimin üçü de birkaç gün içinde üzerlerindeki onlarca çiçeği döküp bir hafta içinde tamamen öldü.
Tabii bende bütün yelkenler suya indi. O moral bozukluğu ile ne yapacağımı düşünürken, birkaç tane tohum ektiğim ama uzun zaman çimlenme olmadığı için umudu kesip bir kenara kaldırdığım bir saksıda üç tane filiz gördüm. Saksının üzerinde yazdığına göre tohumlar sayın heyyamola'nın dağıttığı küçük kabak tohumlarıymış Nasıl sevindiğimi anlatamam. Flizler biraz büyüyüp fide olunca, yeni evimin bahçesinin bir kenarında üç tane küçük çukur açıp fidelerimi yerleştirdim.
İşte bunlar onlar. Bir tanesi öldü, bir tanesi küçük kaldı ama sonuncusu muhteşem bir şekilde gelişiyor.
Bunlar da büyük olanın üzerindeki tomurcuklar.

Umarım mevsim sonuna kadar hiç değilse birkaç tane süs kabağı olgunlaşır da, etkinliğe gönderecek birkaç tane tohumum olur.
Bende durumlar böyledir efendim, arz ederim