View Single Post
Eski 20-08-2014, 00:18   #11
gökhan07
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Bu yıl sanki cevizler erken mi olgunlaştı bana mı öyle geliyor? Çünkü farklı yerden de benzer şekilde duyum aldım.
Selahattin abi, mesajından sonra chandler, fernor vb gibi birçok çeşidi test ettim ve hasatları için en az 1 ay lazım.
Bir çok çeşidin şuan hasadı olabilir ama ticari değeri olması için en az iç oranı 6 gr, içinin bütün çıkması, beyazlık oranı, hasat tarihi ( v.b) gibi konular çok önemli.

(Ağustosun' 1 i gibi test ettiğim cevizler var, hasat edilebilir ama kabuklu ağırlık 8 gr.)
Ceviz severlerle bilgi paylaşmak isterim, cevizi küçük olan ağaçlar evet erken hasat olur ama pazar değeri olmaz.

Cevizin pazar değeri olması için cevizin büyük, iç renginin beyaz, kabuktan bütün çıkması çok önemli. ( vb )

Önemli olan cevizin her yıl verimli olması, kabuğu ince olması ve en önemlisi lezzetli olması çoook önemli. (Bence)

Bence şuan dikilen ceviz bahçelerinde üretilen verimli cevizlerin hiçbirinin lezzetli olmadığını düşünüyorum, bu benim düşüncem.

Şuan birçok kişi benimle aynı fikirde olmayabilir ama ben yinede söyleyeyim, bundan 10-15 yıl sonra insanlar nerede bizim yerli cevizler diyebilir, tıpkı şuan söylenen nerede bizim eski domateslerimiz, nerede çocukluğumuzda yediğimiz meyve ve sebzelerimizin tadı diyebilir.

Düzenleyen gökhan07 : 20-08-2014 saat 19:56
gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön