View Single Post
Eski 15-08-2014, 16:35   #1474
tolgaexp
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-08-2014
sevgili agaç dostları önce buraya yazdığınız bilgiler gözlemleriniz ve deneyimleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu forumdan oldukça geniş bilgiler aldım. önce kendimi tanıttıktan sonra siz değerli dostladan bilgi almaya çalışacağım. Bir aile şirketi olarak manisada 3000 dönümde büyük bölümü badem olmak üzere ticari badem bahçesi kurduk. Bademlerimiz 3 yaşına geldi.Arazimiz ormandan alınan özel agaçlandırma sahası. Bu yıl aynı bölgede 2500 dönüm yer daha aldık. Bu arazininde dikimi bu yıl gerçekleşecek. Şirket bu işin başına beni atadı bu sebeble badem konusunda yaklaşık 15 gündür çalışıyorum. özellikle bu forumdaki dostların tecrübelerinden çok yararlandım. Bu ay başında işlerin başına geçeceğim benim konum daha çok organizasyon çıkan ürünlerin degerlendirilmesi, tesislerin kurulması yönünde olacak. Bu çalışmanın türk bademciliğine katkısının büyük olacağına inanıyorum. Şimdi sevgili dostlarda bir kaç istirhamım olacak özellikle bu konuda bilimsel çalışma yapan ve danışmanlık hizmeti veren akademik çalışmalar yapan hocalarımızın isimleri ve ulaşabileceğim telefon numaralarını rica ediyorum. Birde bu işe bizden daha önce başlamış kapama bahöeleri olan dostların bahçelerini ziyaret etmek isterim. hem badem dostlarıyla tanışmak hemde fikir alışverişinde bulunmanın yararlı olacağına inanıyorum.

tolgaexp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön