Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 15-08-2014, 09:37   #183
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Son kalan birkaç kök brachycome dan biri. Çiçeklenmeler başladığında önceki resimlerde de göreceksiniz pek güzeldi. Tamamen birbirinin içine girmiş üç farklı renk çiçeklerden zemin gözükmüyordu, da bunda gereğinden sık dikmemin de etkisi olmadı değil. Hatta ön taraftaki garibim menekşeleri bile engellemişlerdi. Farklı yerlerde brachycome ile ilgili edindiğim bilgilerde sürekli yeşil kalır sarkar diyordu ancak sanırım bizimkinin çeşidi farklı.

Name:  p.jpg
Views: 1410
Size:  69.5 KB

Geçmiş olanların bir kısmından tohum aldım. Daha doğrusu almaya çalıştım. Resimdeki kurumuş olanların çoğunun tohumları dökülmüş. Ancak ortadakinin içinde okla işaretli yerde bir kaç tanesi kalmış.

Name:  pap.jpg
Views: 1379
Size:  47.7 KB

Gelelim brachycome lardan kurtularak rahatlayan menekşelere. Tekrar söylüyorum, seneye bu kesimi kesinlikle menekşelerle dolduracağım. Dikildiğinden beri çiçeklenmeleri geçmedi ve hala tazelenerek etrafı renklendirmeye devam ediyorlar. Neredeyse hepsinin rengi birbirinden farklı. Bu tip çiçekler aslında ayrı bir sayfada paylaşılmalı. Sitelerin verileri hatalı, yetersiz olabiliyor üstteki örnekte olduğu gibi. Yani fazla bakım istemeyen, uzun süre çiçekli kalan vs.

Name:  m.jpg
Views: 1430
Size:  65.8 KB

Tohumları tomurcukların içinde. Bu aşamada koparıp evde bekletsek olur mu bilmiyorum. Ben her ihtimale karşı her gün kontrol edip açılanları, bulursam yere dökülenleri toparlıyorum. Biraz zayi oluyor haliyle.

Name:  mt.jpg
Views: 1336
Size:  44.8 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön