View Single Post
Eski 14-08-2014, 01:10   #295
dinozor
Ağaç Dostu

dinozor's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2013
Sayın tboyaci41, çiçeklerini dökmesi sizin de dediğiniz gibi miadlarının dolmasından kaynaklanıyordur muhtemelen. Çiçek sapları da aynı şekilde bir süre sonra kurur. Buraya kadar normal fakat köklerde de ilerleyen bir sıkıntı gözünüze çarpıyorsa mantar ilacı uygulayabilirsiniz. Pek kökü sarabilecek bir şeye benzetememiştim ben ama yine de belli olmaz, gözlemleyen sizsiniz, riske atmayın isterseniz.

Eğer bulunduğu yer çok sıcaksa en çok kökler sıkıntıdadır, saksınızı da biraz değiştirmeniz gerek Phalaenopsislerin satıldığı saksılara dikkat ederseniz altları elek gibidir. Plastik saksının yüzeyinden hava giriş çıkışı olamayacağından alttan da hava giriş çıkışı olacak şekilde fazla sayıda delikle dengeliyorlar bu durumu. Sizde bulunan saksı için en azından birkaç delik ve tabaksız bir kullanım gerekli. Yani siz su vereceksiniz, saksı harcı kuruyacak, siz su vereceksiniz, saksı harcı kuruyacak Böylelikle buharlaşmayla kökler daha serin bir ortamda kalmış olur, ihtiyacı olan havayı daha rahat alabilir, sürekli neme bağlı mantar vb. üremelere karşı da bitkiyi korursunuz (saksıya önceden dikkat etmemişim, kusura bakmayın). Biraz toparlanınca herhangi bir orkide besini uygulayabilirsiniz, çok ciddi bir istekleri yok bu konuda.

Bir de şimdi dikkat ettim, orta yapraklarda su lekesi haricinde beyazlıklar mı var yoksa fotoğrafta mı öyle çıkmış?

dinozor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön