Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dinozor
Sayın tboyaci41, emin değilim ama mantar olabilir. Düşündüğüm gibiyse bunların direkt bitkiye zararı yok fakat toprağı hızlı şekilde parçalayarak dolaylı yoldan zararları olur. Her halükarda toprağı yeni orkide toprağıyla değiştirmenizde fayda var. Çok yayılmamış gibi, ilaç uygulamasına gerek olmaz herhalde. Toprak çok kaliteli görünmüyor, torf ağırlıklı gibi. Yeni aldığınızda ağaç kabukları ağırlıklı olmasına dikkat ederek, forumda yazanlara uygun şekilde değiştirebilirsiniz. Sonrasında da sürekli nemli tutmayın. Değişimi çiçekli ya da çiçeksizken yapabilirsiniz aslında ama çiçekliyken hem biraz zor olabilir hem de bir ihtimal bitki şoka girip çiçeklerini dökebilir. Pek sorun edilecek bir şey değil ama ne zaman yapacağınız konusunda karar sizin. Kolay gelsin 
|
Sn dinozor topragimi degistirdim ancak sikinti artarak devaam etmekte koklere yayiliyor gibi geliyor. ciceklerimden 2 tanesi dokuldu sagliksiz oldugundan degil ancak sureai dolduundandirdiye dusunuorum zira 6 aydir cicekli. Ancak en alttaki yapragim sarardi ve en ustteki gwcen sene cicek veren bu sene vermwywn dallar kurudu kurudugu yerden kesip tarcunladim. Bugun tekrar toprak degistireyim diyorum koklerinide temizleyip yikayacagim. Vitamine ihtiyaci var midir? Tul ve gunesligin kapali olsugu camin kenarinda orkidem acaba cok mu sicak geldi ortami ne yaoacagimi bilmiyorum ve orkidem icin endiseleniyorum