View Single Post
Eski 13-08-2014, 12:28   #5053
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi permakültür Mesajı Göster
Sayın Lilium,

Forumda sulama suyunun sıcaklığı veya hava sıcaklığı ile ilgili çok fazla bir bilgi bulamadım. Yukarıdaki son mesajınızda hava sıcaklığı 30 derecenin üzerindeyken sulama yapılmamasını öneriyorsunuz. Peki sulama suyunun optimum sıcaklığı ile ilgili elinizde bir bilgi varmıdır. Şu ana kadar direkt olarak sondajdan gelen suyu veriyordum(tahminen 5-10 derece), su doğal olarak çok soğuktu. Suyun çok milli olmasından dolayı şuanda havuz yapıyorum ve seneye havuzda biriktirdiğim suyu dinamo yardımıyla damlama sistemine basacağım. Suyun sıcaklığı tahminen 20, 25 derecelere çıkabilir. Bu durumun olumlu/olumsuz yanı olurmu?

Teşekkürler
Sayın permakültür, Bazı cümlelerinizi anlayamadım, anladıklarımdan şunları yazabilirim, ağaçlara bitkilere su vermenin suyun hava ısısıyla ilgisi vardır bazı kaynaklarda okumuştum şimdi nerede olduğunu hatırlayamıyorum, kaynaklardan ziyade yaşadığım tecrübeler de bunu doğruluyor,
Sondajdan direk gelen su daha da olumsuz olarak etkilidir, suyunuzu bir havuzda bir kaç saat bekletip verseniz çok daha iyi olur.

Suyu havuzda bekletseniz de hava ısısının 35 derece olduğu sıcak günlerde sulama yapmayınız, ısının yüksek olduğu günlerde sulamalarınızı gece yapmaya özen gösteriniz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön