View Single Post
Eski 12-08-2014, 14:55   #1
acropora
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 13-08-2006
Su bahçesi inşası

Çok uzun zamandır yapmayı düşündüğüm pond inşasına başladım. Planım 5*3 metre boyutlarında büyük boy koileri beslemeyi istediğim bir havuz. Bahçe sınırına bir taş duvar hazırlayıp buradan bir şelale ile göleti besleyeceğim. Şelaleden dökülen sular bir kaç metrelik bir dere oluşturacak. Şelaleyi farklı bir yere yerleştirip dereyi çok daha uzun tutup üzerine minyatür bir köprüde koymak istiyordum ama eşim bahçemizin boyutuna göre bunu biraz abartılı buldu. Proje görsel çok iyi olursa belki ilerde fikrini değiştirebilir.

Havuz yapımında lineer membran kullanmak görsel olarak hoşuma gitmedi, kalın cam elyafı kumaş ve polyester ile fiberglass olarak yapmayı son katta ise kum ve kaya ile birlikte polyester ve epoxy kullanarak doğal kaya görünümünü sağlamayı planlıyorum.
Göletin olduğu bölgeyi büyük dekoratif kayalar kullanarak bahçeden ayırıp bu bölümü biraz daha yükselteceğim.
Bahçe evimizin arka kısmına yapılıyor ve bu alan yaklaşım 150 m2 civarı. Ben pergolenin önünü tamamen kaplayacak kadar büyük yapmayı ve üzerine küçük bir köprü ile bahçeden pergole altına geçişi düşünmüştüm ama şimdilik daha küçük buyutlu yani 5-6m*3 m gibi bir büyüklükte olacak. İlk olarak gölet ortasında kalacak olan limon ağacı yerinden sökülecek.
Önerilerinizi bekliyorum. Yeni fotoğraflar çektikçe paylaşırım.

Eklenen Resimler

acropora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön