Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi salimoglu
selamun aleyküm. bu siteye eskiden deli gibi girerdim. yaptığım araştırmalar vardı , şükür ki bilglii insan çok burada. et obur bitki ekimi hakkında bayağı araştırdım. perlitte takıldım. perliti bulması bazı yerlerde zor hadi buldum tam olarak nasıl uygulayacağımı bilmiyorum. yani altına taş yerine perlit mi koymalıyım yoksa toprağamı emin değiliim. bana kısaca tohumdan et obur bitki ekimini anlatırsanız sevinirim. elimde venüs sinek kapanı ve kızıl ejder sinek kapanı tohumu var. özellikle bunları ekimi lazım. şimdiden teşekkürşer
|
Perlitle sphagnum torfunu karışıtırıp bir harç yapacaksınız bu kadar
vft türü için 1-1 oranında sphagnum torfu perlit karışımı yeterli.
tohumların taze olması önemli. tohumları hazırladığınız harcın üzerine koyun kesinlikle gömmeyin, üzerini şeffaf bir kap veya streçfilm gibi bir şey ile örtün ki gereken nem sağlansın, altından saf suyu eksik etmeyin. direk güneş görmeyen ama oldukça aydınlık bir yere koyun. tohumlar tazeyse 2 haftaya çimlenmeler başlar.
bu arada typical yani esas vft türü tohumdan üretilir ama diğer türlerde tohumdan birebir aynı tür çıkmaz. yani kızıl ejder dediğiniz (akai ryu orjinal adı) türün tohumlarından kızıl ejder türü değilde buna benzer apayrı bir tür veya typical çıkma olasılığı çok güçlüdür.