View Single Post
Eski 16-07-2007, 15:46   #40
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Malzemelerimiz bunlar. Bulabildiğim kullanılacak malzemeler:
(İçi saydam bir hortumu vardı kullandığım sistemi çekmek için söktüm. )1. cm ve daha kalın bir hortum, akvaryum hortumu, tarımsal amaçlı işlerde kullanılan spagetti hortum ve serum hortumuve bidon (tankımız).

Name:  malzeme2.jpg
Views: 20531
Size:  66.8 KB

Vanalarımız, damlatıcılarımız, hortumumuz ve su bidonumuz yakın çekim (Su bidonunun çıkışında hortumun ucundaki görünen vana olmalı ben sökemediğim için resmi öyle koydum).

Name:  vana.jpg
Views: 24831
Size:  48.1 KB

Name:  musluk.jpg
Views: 18154
Size:  37.7 KB

Name:  vana2.jpg
Views: 20416
Size:  47.8 KB

...ve son olarak sistem. Ben kendi odamda görüntü olsun diye kurdum ancak hortumun kalınlığına göre daha fazla sayıda serum hortumu ana hortuma saplanabilir su sızıntısı olmuyor. Ancak serum hortumunu birazcık yan saplamak gerekiyor veya ana hortumu daha kalın yapmak gerekiyor.

Sistemin sorunları:

1-Ben saydam kullandım (renkli görünmesinin nedeni içindeki kırmızı yosundur) ancak ana boru mutlaka koyu renkli hatta içine güneş ışığını geçirmeyecek şekilde koyu renkli olmalı (Mümkünse tüpçülerin kullandığıu gaz hortumu mavi renkli) nedeni ise hortumun içinde azda olsa durgun su bulunacağından ışığında etkisiyle yosun yapıyor ve hortumu tıkayabilir.

2-Bidonumuzda içi yosun bağlamaması için içi güneş görmeyecek şekilde olmalı veya ışık görmeyecek bir yere konulmalı.

3-Bidonun ağzı kesinlikle sıkı kapatılmamalıdır ki suyu salsın aksi halde vakum oluyor.

4-Serum hortumlarını bir arada götürüp saksıya yakın ayrılabilir.

Eklenen Resimler

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön