Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Esin-
Sevgili akçabardak, balon çiçeklerinizi kurusalar da aman atmayın, kökleri rizomlu onların. Her sene rizomlarından tekrar tekrar sürecekler. Bu bitkinin kökeni Sibirya, Çin ve Japonya. Orda kış soğukları geldiği zaman tamamen yok oluyorlar, yalnızca toprak altındaki rizomu yaşamaya devam ediyor ve bahar geldiğinde yine yeşeriyor. Seneye verdiği sürgünleri rizomlarıyla beraber ayırmak suretiyle de çoğaltabilirsiniz
Bu arada iyi gelişmediler diyorsunuz ama lisianthuslarınız rengarenk açmışlar, burdan çok güzel görünüyor 
|
Sevgili -Esin-ciğim hiç sormayın az daha atacaktım balon çiçeğimi, ne güzel çiçekler açmıştı daha sonra 4-5 tane tohum kapsülü oluşturmuştu çok sevinmiştim epey tohum olacak diye ama sonra ne olduysa anlayamadım kapsüller birer birer dökülmeye başladı ardından yapraklar sararıp kurumaya başladı ve ben ümidimi kesmiştim, yaklaşık bir ay kadar hep böyle kuru kaldı ama suyunu her zaman verdim ne olur ne olmaz diye, sonra biraz araştırma yaptım sizin de dediğiniz gibi rizomluymuş kışa doğru tamamen yok olup baharda yeni sürgünler veriyormuş.
Benim anlayamadığım neden erken kurudu ve şimdi tekrar uyandı hem de 4-5 tane yeni sürgünler geliyor e hal böyle olunca şimdi bunun akıbeti ne olacak yeniden çiçek mi açacak acaba

hep beraber bekleyip göreceğiz bundan sonra ki gelişmelerini.
Lisilerimi beğenmenize sevindim, çok güzel bir çiçek ama çok ta nazlılar, hep otların arasında kaldılar hele o semiz otları yok mu, söke söke bitiremedim, bitkilerin kuvvetini alıyorlar, lisilerimin gelişmeleri tam benim rahatsız olduğum döneme geldi ve otların aralarında kaldılar ama sağlık olsun açtıklarını gördüm ya, bu kadarına da razıyım. Sevgilerimle