View Single Post
Eski 07-08-2014, 16:21   #10
murat doğan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-07-2013
Şehir: antalya/alanya
Mesajlar: 373
merhabalar konuyu güncellemek ve sizlere bir iki şey danışmak istiyorum arkadaşlar. ağacın 05 ağustos tarihi itibarı ile son hali bu. ulaşmak istediğim son halide aşağıdaki örnek ağaçtaki gibi bir görsel.

20140805_180515_resized.jpg
20140805_180452_resized.jpg
House_Decorative_Shaped_Bonsai_Tree_for_Sale.jpg

burada iki şey kafama takılıyor. birincisi bu fotoğrafta dalın altında kalan şişkinlik ve dolayısıyla o bölgede oluşan çukurluk gövde de hoş olmayan ters koniklik yaratıyor. bundan nasıl kurtulabilirim. aklıma tam şişkinllik yapan yerden aşağıya doğru bir kök oluşturmak geliyor böylece oradaki boşluğu kapatabilir miyim acaba. dalın altından köklendirerek bir tüp vb. içerisinde o kökün aşağı toprağa kadar ulaşmasını sağlayabir miyim. olabilirliği var mıdır. ve bu benim işimi görür mü sizce
20140415_131502.jpg

ikinci olarak dalların kalınlaşması için serbest büyümeye bırakmıştım ancak gelin görün ki bu seferde dallarda boğum araları aldı başını gitti. tamam dallar güzel kalınlaşıyor ama fotoğraflardan da göreceğiniz gibi bu seferde boğum araları çok açıldı. çatallanma sağlamak için iki **** üç sürgün bırakılarak geri budama yapılır deniyor. bu gibi bir durumda uzayan boğum araları problem yaratacak mı. yaratacaksa ne yapmak gerekir.


son olarak aşağıda fotoğrafladığım dalı biraz daha yatırmak istiyorum, bunun için yukarıda bahsettiğim tekniği kullanarak eğmek istiyorum dalı. bu tekniği tecrübe etmiş arkadaşlardan öğrenmek istediğim mesela işaretlediğim yerden kesi atarak bunu yapabilir miyim, mümkün değil ise sizce dalın neresinde eğme işlemini yapmalıyım. aslında çok dipten yaparak dalın tamamını da kaybetmek istemiyorum .
20140415_130957.jpg

murat doğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön