Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot
Bugün ağacı tekrar budadım. Hedefe gidebileceğim yeni sürgünlerin patlamış olduğunu gördüm. Bu gelişim hızıyla bu yaz sonu ana hatları ortaya çıkacak.
|
sayın badrobot emeğinize sağlık. benimde elimde bileşik yapraklı bir tür olan iki, adet jakaranda var. o yüzden bileşik yapraklı türlerle yapılan çalışmaları özellikle takip etmeye çalışıyorum. Sizin çalışmalarınızı da o gözle takip ettim. yaprakları konusunda tereddütlerim vardı ama cemalettin bey adem keskin beyin paylaşımları içimi rahatlattı yaprakların oldukça küçüldüğünü görmüş oldum. Sizin çalışmanıza gelirsem, gelişme aşamasında dal diziliminde gözümü rahatsız gelen bir kaç şey vardı. bunların bir tanesi iç bükeyden çıkan dallardı. siz zaman içinde budayarak zaten bu konuyu ortadan kaldırmış oldunuz. Ancak bu sefer son hali ile kesi bulunan yerden ağacınız ikili gövde olmuş gibi. ikili gövde gibi ama iki gövdede eşit boyda olmuş. tabii ki aklınızda ki görseli bilemiyorum, mutlaka bunları düşünmüşsünüzdür. ben katkım olur mu diye paylaşmak istedim