pazar günü 25 dekar olan bir bahçe dolaştım. bahçe sahibi türlerinin yalova ve bilecik olduklarını söyledi. oda benim türlerimi sordu bende chandler dedim.neden chandler ektiğimi sordu bende verimi ve kalitesinin daha fazla olduğu için dedim. aldığım cevap "yalan o" oldu.
tebessüm ettim geçtim (tabi içimden be mübarek insan tüm dünya yalanda bir sen mi doğrusun demek geçti ancak uçan kuşun kanadını pek kırmamak istedim). bahçeye ot ilacı atılmış otlar kurumuştu bende hangi ilacı attığını sorum ot ilacı dedi tamamda hangisi ismi ne dedim aldığım cevap "ne bulduysam onu attım" oldu. bahçede su namına tek sistem kurmuş olduğu kulübe için yaptığı çeşmeydi. fidanlar hiçbir şekilde sulanmıyorlar. bunun nedeninide sorduğumda "ceviz su istemez" oldu. fidanlarda budama namına tek bir işlem yapılmamıştı. aşı yerinin üç,dört parmak üzerinden ilk yan dalları başlıyordu. bunun nedenini sormaya bile gerek duymadım kolay gelsin dedim zaman kaybetmeyerek işimin başına döndüm

fidanlar üç yaşındaymışlar ancak ilk yazında gibiler. iyi ile kötü arasındaki farkı görmek isteyenler iyi bakılmış bahçe hangisidir bilemem ama bu bahçe en kötülerin en büyük adaylarındandı biri bence.