View Single Post
Eski 16-07-2007, 13:09   #2
bonsaisan
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2005
Güzel bir akça ağaç yanlız fotğrafın çekim tarihini bilmediğim için.
Şu soruyu sormak istiyorum.
Fotoğrafdaki ağaça göre kök budamasını ve telelmeyi ne zaman yaptınız.
Tellemede 45 derecelik açı biraz fazla ayrık duruyor. Araları biraz daha yakın olmalı.Sağlı solu çıkmış olan iki dalın oradasında bulunan budak temizlenmelei tabi doğru zamanında.Aynı sorunlar üste buluna budaklardada var.
Bun konuyu yazmada ki sebeb.her ne şekilde olursa olsun.
Bonsai adayı olarak seçilen fidan **** ağaçlıklarda özelikle yaprak döken sınıflarda genelde içinde bulunduğumuz şu aylarda yapraksızlaştırma dışında pek bir işlem yapmamak ağaçın sağlığı açısından önemlidir.
Zorunlu kalınmadıkdan sonra budama kök budama ve telelem bu mevsimlerde ağaç için büüyk sorun teşkil eder.
Sayın Ali beyinde daha önceden forumda sıkca bahsettiği üzere telleme yapılaçaksa eğer ki genelde tropik ağaçlarda daha mantıklıdır.
Ağaç bir kaç gün susuz bırakılıp beklendikden sonra yapılması bir nemzede olsa daha sağlıklıdır.
Dediğim gibi yapılan işlemlerinizi hangi tarihler arasında yaptığınızı bilmediğim için sadece yazıyorum.Birde bir diğer konu ben bu işlemleri yazın oratasında yaptım ama ağaçıma bir şey olamadı diyede bilirsiniz.
Ama bu olmayaçağı anlamına gelmiyeçeği gibi üzerinde 4 yılık emeğiniz geçmiş güzel bir çalışmanızı olmadık zamnda yapılaçak bir işlemler sırası ile 1 hafdada öldürede bilirsiniz.
Çalışmanız hoş olmuş.
Saygılar sunuyorum.

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön