Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt
Sayın fahris.
Mesele polemik değilki.
Ben, benim durumumda olan insanlar için gayet güzel örnek olduğumu düşünüyorum.
Benim konumumda olan arkadaşlara her zaman söylerim. Bahçenizden verim alamıyorsanız, imkanınız varsa çeşit değiştirin ya da farklı türlere geçiş yapın.
Başka bir araziye bahçe kurmak için maddi durumun müsait olması gerekir. Benim için öyle kolay değil sıfırdan arazi alıp bahçecilik yapması.
Yapabilen kişileri tebrik ederim tabi.
Diyelim ki farklı bir yere kurduk bahçemizi. Var olan bahçeye ve yeni kurulan bahçeye aynı anda kim bakacak. Kolay değil bu işler. A dan Z ye her işiyle tek başıma ilgileniyorum.
Ağaçları sökmek hoşuma gittiği için yapmadım bunları.
-Kendinizi tüketircesine emek verdiğiniz halde, karşılık alamıyorsanız.
-Mart-Nisan ayının bir gecesinin 3' ünde, bir elinizde araba lastiği, diğer elinizde saman, tütün, talaş vs. çuvalı ile soğuk havada kan ter içerisinde oraya buraya koşturduğunuz halde, iki saat içerisinde emeklerinizin tükendiğini boğazınızdaki yumruk eşiliğinde ve çaresizlik içinde izliyorsanız.
-Aman zedelenmesin diye kovaların altına ot doldurup yumurta dizer gibi, elma-şeftali topluyor, 40-50 kuruşa kilosunu satıyor, iki ay sonra parasını alabiliyor ve üstelik sattığınız ürünün tezgahlarda 2,00 - 3,00 TL fiyat etiketini görüyorsanız.
-Bahçenizdeki meyvenin çeşidi çok olduğu için;budama, ilaçlama, hasat, sulama vs. bakım işlemlerinin yoğunluğundan, özelliklede her çeşidin ayrı ilaç dönemi oluşmasından dolayı sürekli elinizde zehir kusan namlunun altında bir ömür geçirip kendinizi zehirliyor ve türlü bela hastalıklara yakalanıyorsanız.
-Kurulum aşamasında hatalar yapıldığı için, yukarıda saydıklarım ve aklıma gelmeyen daha birsürü gereksiz çabalamanızın olduğunu düşünüyorsanız.
Sizin de bahçenizin değişime ihtiyacı var demektir.
Meyvesinden ziyade, ağacınızı diğer aktiveteri için yetiştiriyorsanız, benim yaptığım gibi dağa taşa çam ağacı dikelim.
Saygılar.
|
Sayın cnrtkt;
Düşüncemi sizin gibi detaylı ifade etmediğim için sanırım yanlış anlaşıldım.
Maddi imkanların yetersizliği hususunu ve bu işin sizin tek gelir kaynağınız olduğunu düşünememiştim. Bu nedenle mesajımı yeniden düzeltirsek var olan meyve ağaçlarını söküp yenisini dikmek yapılabilecek en son işlemdir..
Bir başka hususta eleştiriye tahammülü olmayarak benim masa başında ahkam kestiğimi ifade edenler acaba kendilerinin yaptığı ne olmuş olur? Sizleri saygıya davet ediyorum..