Konu: Biber
View Single Post
Eski 02-08-2014, 17:29   #894
epist
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-02-2013
Selamlar,
Evimin camla kapalı balkonunda biber yetiştiriyorum.
Cinsler:
Beyaz, sarı, kırmızı, kahverengi habanero
Serrano
Erkenci halapeno
şili biberi (santafe)
cayenne
siyah inci
Hepsinde hemen hemen aynı toprak var. öncelikle yorumlarımı yapıp ardından soruma geliyim.

Siyah incinin tozlaşması ve meyve vermesi olağanüstü. muhteşem. her yeri biber dolu.
cayenne bir sürü çiçek açıyor ancak 12 kadarı bibere dönüyor kalanlar sararıp soluyor. bir posta kızardıktan sonra çiçek açıyor böyle döngü devam ediyor. acılaşmaları geç oluyor.
santafeler saksısından olsa gerek fazla büyümedi ama biber verişi güzel.
erkenci halapeno bir kısmı acı bir kısmı acısız. sans işi. cüssesine göre az veriyor.
serrano benim favorim ancak kırmızı örümcek nedeniyle çoğu gitti. kader. çabuk acılaşıyor, fazla veriyor ve etli.

şimdi gelelim habanerolara. bir çok kişinin evinde istemeyeceği kadar büyüdüler. bir tek kahverengiden biber elde ettim o da iş yerinde ve ilk seferde 1 tane ikinci verişinde ise 3 tane. acılığından dolayı yeter gibi. değişik çikolatamsı bir aroması var. ancak evdekiler çiçek açıyor ve döküyor. yapraklarından dolayı salon bitkisi gibi duruyor da ben biber istiyorum =)) çiçeklerini oynayınca polen hiç görünmüyor. oysa diğerlerinde belli oluyor anında. ne yapmam lazım gelir ve bende bulunan biberler için tavsiyeniz var mıdır?

not: Macar Mum biberi de vardı ama çok az veriyordu.
Kırmızı örümcekten arap sabunu ve suda bekletilmiş acı biber karışımı ile kurtuldum.

Eklenen Resimler

Düzenleyen epist : 02-08-2014 saat 20:50 Neden: fotoğraf ekleme
epist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön