View Single Post
Eski 01-08-2014, 23:06   #288
sonergedik
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-08-2011
Herkese iyi günler, ayrıca geçmiş bayramınızı kutluyorum,
Ben Çorum'da 17 dönüm chandler bahçemi Metin Abi'nin de katkılarıyla çok şükür kurdum. Burada yazılan şekilde çukur açma vs yaptığımız için tekrar uzun uzun anlatmaya gerek görmedim. İşlerim nedeniyle dikimi yaptığımız mayıs 15 ten bu yana ilk kez gittim (fakat anne-babam düzenli olarak her 10-15 gün arası giderek sulama ve çapalama yaptılar) ve bazı yapraklarda sararma olduğunu bazılarında ise beyaz noktalar olduğunu gördüm, genelde yan yaprakları sararanların ortalarında filizler patlamış, yaprakları yeşil duranların ise filizleri patlamak üzere, sulamayı 15 günde bir tanker ile yapıyoruz ve suyu verdikten sonra kesinlikle çapa yapıyoruz, değerli forum katılımcılarına sorum bu sararmalar normal mi, son olarak ben filizlenmeleri daha fazla bekliyordum bunlarda normal mi? Dal ve yaprak örneklerini aldım ve Ankara İl Tarım Müdürlüğü Bitki Zararlıları ile Mücadele Enstitüsü’ne götürdüm önümüzdeki hafta içi sonuçları alacağım ama ilk gözlem olarak ayaküstü inceleme yapan mühendis arkadaşlar ceviz antraknozu gibi görünmediğini larva zararlısı(tırtıl vb) olabileceğini ve bunların mevsimin geçmesi nedeniyle yapılacak bir şey olmadığını söylediler ama sizlerin katkıları ve yorumları da benim için son derece önemli, şimdiden herkese teşekkür ederim.
NOT:Resimleri yükleyemedim bir sorun var ya da ben beceremedim en kısa zamanda yüklemeye çalışacağım.

sonergedik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön