Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
Altı çeşit almıştım, bir çeşitte çimlenme hiç olmayınca şirkete mail attım, çimlenme garantisi vermiyoruz, zaten kimse vermez sorun sizde olabilir diye geri mail attılar. Ben sadece sizi bilgilendirdim, benzer aynı tohumdan şikayet olursa ona göre davranırsınız diye cevap yazdım ancak daha geri dönüş olmadı...
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak
deme haklari yok. Ne kadar sacma, degil mi? "Cimlenme garantisi vermiyoruz ama tohumu yine de satiyoruz." "Bosuna ekmeyin, belki cimlenmez" de deselermis bari  Yurtdisindaki sirketten toptan aldiklari tohumu bolerek tekli paketlerde size satiyorlar (kendi uretimleri degil). Eger stoklari eskidiyse, yenilemeleri gerek. Siz, kucuk uretici olarak zaten cok fazla ekmiyorsunuz. O yuzden, 1-2 tanesi cimlenmis olsa "hadi neyse, yeterli" derdim cunku bazen uretimden ya da saticinin/ureticinin tohum depolama sartlarindan kaynaklanan sorunlar olabiliyor ama hic cimlenmediyse, ya yerine yenisini gondermeliler ya da paranizi iade etmeliler.
Bu da dogru bir ifade degil. Cimlenme garantisi vermeyen tohum sirketi mi olur? Ticari anlamda bile mantik disi...
|
Aynı şirketten geçen yıl ben de oldukça fazla tohumu hem kendim için hem de arkadaşım için satın almıştım. Bir kısmı çimlenmesine rağmen oldukça fazla kısmında hiç çimlenme olmadı. Tohum sayısında da sıkıntı olunca bu yıl unutulan bir çeşit tohum olmasına rağmen yeniden sipariş vermek içimden gelmedi. Reklamlar resimler çok hoş. İnsanı nerede ise bütün tohumları almaya teşvik ediyor.
Geçtiğimiz sezon etkinlikten gelen ve bu yıl ektiğim tohumlardan ise nerede ise hepsi çimlendi.