Öncelikle uzun süre yazamadığım için sizlerden özür diliyorum. Herkesin geçmiş bayramının da güzellikler içinde geçmiş olmasını ümit ediyorum.
Besin ortaklığına giren arkadaşlardan da ayrıca özür diliyorum gecikme için. Bu gecikmenin ne demek olduğunu, bunu beklemenin ne olduğunu iyi biliyorum çünkü.
Organizasyona adım attıktan sonraki bir takım gerek işle, gerek aileyle ilgili konulardan yaşanan bir gecikme oldu. Organizasyonun en önemsiz gibi görünen parçası olan plastik kovada yaşanan sıkıntı dolayısıyla bir haftalık bir gecikme söz konusu oldu. Bana da lazım olan kovalardan 50 adet sipariş etmiştim ancak gelmedi. Önemsiz gibi görenin kova taşımada son derece kolaylık sağlıyor. Yani o olmadan organizasyonu başlatmış olsaydım hemen her konuda sıkıntı yaşayabilirdik.
Bu aksama sürecinde uzun zamandır peşinde koştuğum işi aldım ve bayram sonu teslimi için anlaşma yaptım. O yüzden tüm bayramı ki bugün de dahil, sabah 5'lere 6'lara kadar çalışmakla geçirdim. Birlikte olduğum arkadaşların ısrarlarına rağmen bayram iznine çıkardım ve tek kaldım.
Yoksa bu işin arasında bir yere bu organizasyonu sıkıştırabilirdik.
Evet aşırı bir iş koliğim. Ama işin içine kızım girdiğinde ona ayıracak her zaman sınırsız zamanım vardır. Ayırdık da. Denizin üstü kesmedi altının da tadına baktık birlikte.
Baktık ki uzaktan gördüğümüz, büyüleyici güzelliğin altında yatan nedenleri görelim. Gördük de. Nedensiz değilmiş o mavi, uçsuz bucaksız, insanı bazen ürküten manzara. Altında bambaşka bir dünya ve yaşam varmış.
Ve gördük ki insanoğlu yerin üstünü berbat etmekle kalmamış, altında milyonlarca canlının yaşadığını görmezden gelip, oralara da el atmış. Hemde hiç farkında bile olmadan.
Hani doğa doğa diyoruz ya, hani manzara diyoruz ya, hani büyüden bahsediyoruz ya bazen: Denizin altını görmeden bu kelimelerin bir yanı eksik kalıyormuş...
Besin için özelden ortaklığa giren arkadaşlara yazacağım. Hala devam ediyorlarsa o sayıda organizasyonu başlatacağım. Önümüzdeki hafta sonuna kadar herkesin eline ulaşmış olur. Kişi sayısı fark etmez 10 kişinin altına düşsek bile artanını kendim kullanırım.
Herkese tekrardan özür, saygı ve sevgiler...