View Single Post
Eski 30-07-2014, 21:48   #66
sinbelaplim
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suplilumas Mesajı Göster
@rasheedsky
Her miseli çoğaltabilirsin. Nerden aldığın fark etmez ama eğer lisanslı misel ise çoğaltıp ürününü satamazsın. Türkiyede bunun bi kontrolü yok ama yurtdışında üreticiye her ürettiği ürünü nerden buldun diye sorar sonra alırlar. Türkiyede ise yapılmasını ben şahsen etik bulmuyorum. Üretici eğer saf ve kendine has bir ürünün miselini üretmiş ise yılların emeğini vermiştir. Kopyalayıp çoğaltırsa herkes üretici aç kalır daha iyi ürün üretemez batar ama eğer miseli rasgele bir mantardan yine rastgele üretmiş ise sizin yapacağınız ile onun yaptığı işlem ve emek arasında bir fark olmadığından dilediğinizi yapabilirsiniz.
Hocam sitede yazılan tüm yorumları okudum. p. nebrodensis mantarının miselini arkadaşımın laminar flow kabininde oluşturdum. ekimini de yaptım. hatta örtü toprağı da serdim. okuduğum makalelere göre bu mantarın kuluçka süresi yaklaşık 40 günmüş. 40. günde toprak serdim. şimdi 55. gün oldu. ortam ısısı 18 - 20 derece arasında. ama mantar falan çıkmadı. herhangi bir bulaşıklık da olmadı. bir sorun mu var mantarlar çıkacak mı? çıkmama ihtimali var mı? daha iyi anlaşılması için deneme poşetlerimin fotoğraflarını da gönderiyorum. teşekkürler.

Eklenen Resimler

sinbelaplim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön