View Single Post
Eski 27-07-2014, 08:30   #102
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Bizim fasulye cesitliligimiz muazzam boyutlarda. "Bizimkiler daha lezzetliler" demeyeyim de "eger, hicbir yabanci geleneksel fasulye tohumuna ulasma sansiniz yoksa ama yerli tohumlara sahipseniz, lezzet anlaminda pek birsey kacirmiyorsunuz" diyeyim. Domates icin ayni seyi soyleyemem. Tabii, bu benim kendi kanaatim, baskalari ne dusunur bilemem. Cok lezzetli yabanci fasulye cesitleri de var.

Ben Scarlet yetistirmistim. En bilinenlerden biri odur. O, cok lezzetli bir cesit. Bitki de cok guzel, cicekleri de muhtesem. Iyi bir sirik sistemi hazirlamaniz gerek. Bence fazla gecikmeden ekin, Agustos sonu gec olur, genelde 45-50 gun gibi hasada gelirler. Cesidine ve sizin damak tadiniza gore sonuc degisir ama ben kesin deneyin derim. Bir de iyi dokmesi icin bol su ister, susuz birakmayin.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Tohumları da daha iricene, koyu renkli ve kırçıllı gibi. Lezzeti nasıldır? Sizin bizim yerli çeşitlerimiz diğer çeşitlerden daha lezzetlidir lafınızı hatırlıyor gibiyim. Lezzet bakımından ekmeye değer mi? Yoksa riske girmeye gerek yok mudur?

Ekersem şu an değil de Ağustos sonu gibi mi ekmeliyim?

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön