View Single Post
Eski 16-07-2007, 08:39   #215
lerdemir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Zenfree;
Şu "Ful" işini hatırlatmasan olmaz mıydı?

Penelophe;
Hiç merak etme, gübreyi bir tek yaseminde abartmıştım... Bakalım onu kurtarabilecek miyiz?

Elfogi;
Havalar İstanbul'da 25C'nin üzerine çıktığından beri balkonda; sabahın ilk güneşini öğlen 14:e kadar gören, ondan sonra da doğrudan ışık almayan ama sürekli aydınlık olan bir noktada duruyor. Ama rüzgar var bir miktar...

Evet, ithal bir gardenya.
Geldiğinde (03 Mart 2007,Cumartesi, Peyzaj ve Süs Bitkileri Fuarı, Harbiye, İstanbul) de pek çok tomurcuğu ve 1 adet çiçeği vardı. Açtı, soldu; buradan ve internetten bakımını öğrendim; daha önce de yazdığım gibi üzerine çok titredim; nemini ihmal etmedim. Son dönemde de besin takviyelerini düzenli ve kararında verince, havaların da ısınması ile birlikte. Coştu. Geldiğinin yaklaşık 3 katı boyutlarında şu an...

Fakat benim gardenya bu yoğun tomurcuklanmasının hemen sonrasında son 1 haftadır 10 adet kadar yaprakta sararmalar olmaya başladı ve o yapraklardökülmeye başladı.

Hani şu gardenyalarda sıkça görüldüğü üzere demir eksikliğinden olan yaprak sararmaları ve kaybı.

Ona da demir sülfat ile müdahelede bulundum bu hafta; bakalım ne sonuç verecek?

Acaba çok yoğun tomurcuklanmada demirleri hep tomurcuklanmaya mı verdi, geriye kalmadı mı? Ne olabilir ki?

Mine Hn. imdaaaattt???

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön