Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi permakültür
Arkadaşlar,
Ağaçlarımın gelişimi çok şükür beklediğimden iyi. Ortalama 1 m sürgün attılar, tekrardan 1,5-2 mm aralığına gelen ağaçlarım var. Tabi daha az gelişenlerde oldu. Ağustos ayına girdiğimizden konuyu hatırlatmak istedim. Forumda bir çok kişi 30 marttaki donlardan ağaçlarının etkilendiğinden bahsetmiş, kendi bölgemde 30 martta don olup olmadığını öğrenebileceğim bir sayfa varmıdır?
Ben ağaçlarımın erken sonbahar donlarından etkilendiğini düşünüyorum (sulamayı 1 eylülde sonlandırdığım için). Bu yıl son sulamayı 10 ağustosta yapacağım. Bakalım gelecek seneye yararı olacakmı?
|
Accuweather diye havadurumu sitesi var.Bucağa baktım havalar kışın bile çok güzel gitmiş.Eksi dereceleri görmemiş.Ağaçların tepe vurumunu yaptığında kesilen yeri sutut veya aşı macunuyla iyice kapattınmı.Eğer oradan yağmur suları girmişsse çürümeler oluyor. Kargo ile 4 tane fernette fidanı getirttim.Tepe vurumunu yapıp göndermişler.Ağaçları diktim yanımızda aşı macunu yoktu. Birazda ihmal ettim. 1-2 göz anca kaldı üstleri kurudu.Bucakta don zararı olacağını tahmin etmiyorum.Kolay gelsin.