View Single Post
Eski 22-07-2014, 11:51   #826
lost_raven
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sercan85 Mesajı Göster
bilgiler için teşekkürler ben 5 cm derken lafın gelişi yuvarlak hesap sölemiştim bu çiçekte daha yeniyim mazur görün. sormak istediğim başka bir şey ben bitkileri balkonda direkt güneşin altında bırakıyorum.Antalya'da yaşıyorum.Dün akşam eve geldiğimde altındaki su kurumuştu.Gündüz bitkileri, "çok güneş gördü gölgeye alayım" gibi bir şansım yok.Bugün dibine daha fazla su koydum.Acaba bütün gün güneşin altında kalması zarar verebilir mi?

Ben de bir Antalyalı olarak yazın sıcağını çok iyi bilirim Bu bitkiler güneşi çok sevmesine rağmenAntalya'nın sıcağı ve güneşi çok fazla geliyor vft'lere. Bence sadece sabah güneşi gören bir yeriniz varsa oraya koyun (çünkü öğlen ve öğleden sonra güneşi çok yakıcı oluyor) ve suyunu kesinlikle ihmal etmeyin gerekirse dibindeki suyu 2cm'den biraz daha fazla koyun, altındaki su tamamen kuruyup gitmeyecek şekilde. O sıcakta bitkileriniz susuz kalırsa yanıklar olabilir. Ama altındaki su bitmesin diye de aşırı su koymayın bu sefer de köklerini çürütürsünüz

Bu arada memleketimden bu bitkilerle ilgilenenler olması benim için çok sevindirici. İyi yetiştirmeler....

lost_raven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön