View Single Post
Eski 16-07-2014, 20:49   #306
tWoFuNN
Ağaçsever

tWoFuNN's Avatar

Giriş Tarihi: 14-01-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
Moralim çok bozuk hem de çok.

Bu kadar çabuk hüsran beklemiyordum.

İki gün önce iki üç tane hasta domates görüp çok üzülmüştüm.

Bugün giderken tavsiyeler üzre Tarım kireci aradım. Yok öyle birşey dediler.

Çıktım bağa, balkona şöyle bir yüksekten baktım ki kızaranlar var. Bir iştiha ile koparmak için indim daldım aralarına elimi attığım her olgun domatesin altı kocaman çürük. Yani hasar oldukça hızlı ilerliyor.

fotoğraflamaya bile elim varmadı. çok üzüldüm ve korktum.

Bu bana bir işaretmi acaba diye ürktüm, ürperdim hem de.

Çekirdeği yere düşse yetişebilen domatesi ben neden başaramadım diye de kendime çok kızdım şevkim kırıldı desem yeridir.

Ben bu sorunu bir haftadan fazla oldu mesajladım. Sağolsun sn.H-doğan yanıtlamıştı, ilgili sayfaları da irdeledim sanırım bulamadım net bir çözüm açıklaması. Ama dün bir yardım aldım tam olarak mesajdan, bu defa da Tarım kireci diye bir kireç bulamadım. Derken..Yine iki gün ileriye vurdu sorun.

Vazgeçtim organik morganikten. Rica ederim bir zirai ilaç önersin ustalar çünki domateslerin hepsi gidiyor bu gidişle..
Sayın asmalıtepe,
Sonunda sorunun ne olduğunu bulabildim. Bu sayfaya yazmışsınız sorunun ne olduğunu. Sorun acı benek ve dip çürüklüğü. Yani kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan bir sorun. Acilen tarım kireci kullanın, daha sonra da 20-20-0 gübresi ile çapa yapın. Yeni çiçeklerde bu sorun daha oluşmayacaktır. Kalsiyum ve Magnezyumlu Gübre - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 171964747 Buradan az önce söyleğim ilanıma bakabilirsiniz. Diğer ilanlarım bölümünden diğer ilanlarıma da bakabilirsiniz. Ayrıca belirtiyim. Tarım kireci organik bir üründür. Kolaylıklar diliyorum, bereketli günler.

tWoFuNN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön