View Single Post
Eski 16-07-2014, 20:35   #356
ateşkaptan
Ağaç Dostu

ateşkaptan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2012
Sn Ateskaptan

Bu soylediginizi tam anlayamadim. Yaprak hasati yaparak fazladan bir miktar marul elde edilmis mi oldu ? Koparsaydiniz toplam hasat daha az mi olacakti ?

Yaprak hasati yaptiginizda sapa kalkma riski olduguna gore, 35 gunde hasat yerine kac gunde mecburi hasat ( koparma ) yapmak durumu olustu ?

Bu tip hasat faydali oluyormu diye meraklandim, ornegin kendi intiyaci icin bir aile 7-8 marul dikip yaprak hasati yapsa ne sure devamedebilir diye meraktayim. Azami sure bilinirse koparmaya gecmeden nekadar once yeni marul dikecegini hesaplayabilecegiz.

Yaprak hasati yaptikca giderek kartlasma veya tat bozuklugu oldu mu ?

Bu ahiret sorulari gelse gelse Rize`liden gelirdi zaten, saglicakla kaliniz.[/QUOTE]

Sayın Kızıltan;

Marul büyümeye başlayınca, kökünden koparmadan, yan dallarını koparmak suretiyle, her akşam soframızda salata olarak gelmiş oldu. Eğer dibinden koparsa idim, tahminen 20 kök marul kesilmiş olacaktı. (Bu sistemi öneren sizsiniz. Sistem başarılı oldu)

Ancak; Marulların nihayet bir ömrü var. Hele mevsim yaz olunca sıcakların etkisiyle hemen sapa kalkma eğilimindeler. Koparılan kısımların mutlaka perlit içine alınması gerekir.

Yaprak hasatında tat bozukluğu olabileceği (toprakta oluyormuş) söylendi ama, tadında ve büyümesinde hiç bir sorun görmedim.

Kış olsa idi hemen sapa kalkmayıp, uzun süre yaprak hasadı yapılabileceğini sanıyorum.

Benim marullar yedikule marulu, artık kapanıp olgunlaşmak üzereler. 100 kök dikmiştim. Biraz da göbeğinden istifade edelim.)

ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön