Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylülbelde
Merhaba. Bir konuda size danışacaktım. Buraya mı yazmalıyım pek emin olamadım ama sayfanıza işgal ediyorsam şimdiden affola.
Saksıda salatalık yetiştiriyorum ve durumları fena gitmiyor gibi. Fakat salatalığın tam olarak olgunlaşıp olgunlaşmadığı hususunda arada kalıyorum. Bugün bir tane koparıp tadına baktım fakat süngerimsiydi biraz ve pek de tadı yoktu açıkçası. Çekirdekler pek iri değildi. Size fotoğrafını da göndereyim. Geç mi kopardım erken mi anlayamadım. Acaba bana net bir ipucu verecek olan nedir ?
Eklenti 509227
|
Sayın eylülbelde,
Salatalıklarınızın hasat boyutu uygun görünüyor. Geçen sene serada salatalık yetiştirmiştim. Dediğiniz gibi yumuşama, süngerleşme bende de olmuştu. Daha sonra tarım kireci ve 20-20-20+ME gübresinden uyguladım. Bu sene çok şükür hepsi kıtır kıtır ve buram buram lezzet kokuyor. Tarım kireci ile hem kalsiyum hem de magnezyum ihtiyacını karşılıyor. 20-20-20+ME gübresi ile de hem azot,fosfor, potasyum ihtiyacı karşılanırken hem de demir, çinko, mangan ve bor ihtiyacı karşılanıyor. Size de tavsiye ederim. Kolaylıklar diliyorum.