Merhaba arkadaşlar.
Ben yaklaşık 3 yıldır Kırım domatesi yetiştiriyorum. Tohumları yurtdışından organik ürün/tohum satan bir internet sitesinden almıştım. Ata tohum (heirloom dedikleri.) Son 2 yıldır da aldığım tohumlardan üretim yapıyorum.
Genel olarak çok kuvvetli bir kök/gövde yapısına sahip olan bir domates. Mutlaka bakım yapılması gerekiyor yoksa ağaç gibi oluyor.
Domatesler tam olarak siyah değil, hafif kahverengimsi bir rengi oluyor. İncecik kabuklu koparıldıktan sonra en fazla 2 gün dayanıyor.
Lezzet olarak hayatımda yediğim en lezzetli domates sıralamasında ilk 3 tedir. Yaklaşık olarak 20-25 tane heirloom cins yetiştiririm. Türk damak tadına çok uygun. Black from tula daki ekşilik yok. Salata için mükemmel bir seçim. Bol çekirdekli ve sulu.
Yakın zamanda balkonumdaki 20-25 taneden fotoğraflar da göndereceğim merak edenlere.
|