View Single Post
Eski 14-07-2014, 12:45   #14
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Bu kebabta kullanılan et kuzuysa, tuz dışında belki karabiber olabilir harca ilave.
Kuzu etinden yapılan kebaplarda ve köftelerde geleneksel uygulamalar çoğunlukla böyle. Etin kendisi yağlıysa kuyruk fazla gelebilir ancak yağsız bir hayvanda kuyruk ilavesi lezzeti yükseltecektir.

Bu konuda ( kuzu etinden kebap-köfte konusunda) yazılan herşeyi okumaya ve uygulamaya çalışmaktayım. Son araştırmam oltu kebabı üzerineydi onda da et but-kaburga arasından ise kebapta lezzet üst derecede olmakta. Tuz dışında ilavenin de lezzete fazla etkisi yok. Sade et lezzeti sevene sadece tuz demek mümkün.

Son zamanda Salihli odun köftesini araştırdım. Et gene hayvanın aynı taraflarından kullanılıyor ve sadece tuz ilave ediliyor ( kıymanın şişe tutunmasını sağlamak için az miktarda un serpiliyor ayrıca.).

Netice olarak kuzu eti başlıbaşına bir lezzet ve ona fazla ilave gereksiz kanımca.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön