Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tWoFuNN
Sayın asmalıtepe,
Öncelikle çalışmalarınız için sizi kutluyorum. Bu görünenler lekeler kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyor. Yapraktan kalsiyumlu gübre uygulayabilirsiniz. Dikkat ettim ki organik tarıma yatkınsınız. O zaman size tarım kirecini öneririm. İçeriğinde magnezyum ve molibden barındıran tarım kireçlerinden kullanmanızı tavsiye ederim. Organik tarım hakkında da size şunu söyleyeyim. Organik tarım asla bir ağacı veya bir bitkiyi dikip, haline terkedip, meyveleri olduğunda meyvelerini toplamak kesinlikle değildir. Organik tarım ; bitki bakımını ve beslemesini organik şekilde yaparak ürün yetiştirmektir. İlaçlar konusunda ise ev yapımı ilaçlara göz atmanızı öneririm. Ayrıca bahar başlangıcında meyve ağaçlarına özellikle elmalara %2, sebzelere de fide döneminde ve takibinden 1 ay sonra %1 lik bordo bulamacı uygulamanızı öneririm. Böylece daha sağlıklı ürün elde eder, mantari hastalıklara karşı koruyucu önleminizi almış olursunuz. Bereketli günler dilerim. Sağlıcakla kalın.
|
Sayın tWoFuNN; İlgilendiğiniz ve bilgilendirdiğinizden dolayı teşekkür ederim. İyi tesbit etmişsiniz kimyasallara karşı fobi oluştu, organik delisi oldum ama bu çağda ne kadar organik imkanı..orası zor. Evet son günlerde araştırıp buldum sitede kalsiyum eksikliği olduğunu da kireçleme konusunda bilgisizdim. Okudum da hangi kireç noktasında çok yardımcı oldunuz. Kimbilir sönmüş inşaat kireciyle hepsini yakabilirdim

.
Bordo bulamacı güya yapılıyor da ne kadar ölçülü ne kadar bilinçli yapılıyor emin değilim.
Onu da bizzat kendim yapamadığımdan.
Şimdi bu tarım kirecini galiba ziraai satıcılarda bulabilirim. Allah sizden razı olsun. Sebze bahçem bir de güzel oldu ki pırıl pırıl ne sararma ne kararma var. Ama bazı domateslerin altındaki kara lekeler çok üzüyordu beni. Tekrar çok teşekkür ederim, sağlıkla kalın.