View Single Post
Eski 14-07-2014, 08:43   #304
tWoFuNN
Ağaçsever

tWoFuNN's Avatar

Giriş Tarihi: 14-01-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
İyiler iyiler..o rüzgarlar hepsinin boynunu vurabilirdi ama iyiler çok şükür.

Arada bazı küçük arazları saymazsak. Bilenlerden ricamızdır domateslerin ve benim. Ne ola ki bu lekeler?
Sayın asmalıtepe,
Öncelikle çalışmalarınız için sizi kutluyorum. Bu görünenler lekeler kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyor. Yapraktan kalsiyumlu gübre uygulayabilirsiniz. Dikkat ettim ki organik tarıma yatkınsınız. O zaman size tarım kirecini öneririm. İçeriğinde magnezyum ve molibden barındıran tarım kireçlerinden kullanmanızı tavsiye ederim. Organik tarım hakkında da size şunu söyleyeyim. Organik tarım asla bir ağacı veya bir bitkiyi dikip, haline terkedip, meyveleri olduğunda meyvelerini toplamak kesinlikle değildir. Organik tarım ; bitki bakımını ve beslemesini organik şekilde yaparak ürün yetiştirmektir. İlaçlar konusunda ise ev yapımı ilaçlara göz atmanızı öneririm. Ayrıca bahar başlangıcında meyve ağaçlarına özellikle elmalara %2, sebzelere de fide döneminde ve takibinden 1 ay sonra %1 lik bordo bulamacı uygulamanızı öneririm. Böylece daha sağlıklı ürün elde eder, mantari hastalıklara karşı koruyucu önleminizi almış olursunuz. Bereketli günler dilerim. Sağlıcakla kalın.

tWoFuNN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön