@necatK
Birinci miselinde bakteri ve küf oluşmuş. Gömdüğün ağaç parçalarını bunlar yiyip bitirecek bitiremediklerini de doğadaki diğer bakteriler böcekler ... bitirecek. Ne yazık ki sonuç alma şansınız çok düşük.
İkinci işlemde başta doğru gitmişsiniz ama sonra miseli tutacağınız ortamı bozmuşmusunuz. Kartona misel ekmeden steril etmeniz gerekir. Ayrıca plastik kapları steril olarak almadıysanız steril edemezsiniz. İki ya da üç gün içinde misel görmediyseniz o misel ölmüş demektir boşuna uğraşmayıp yeniden denemeye başlamanız zaman kaybı açısından faydalı olur.
Üçüncü işlemde birinci işlemden kalan mantar parçalarını sanırım gömdünüz. Bu da yine yanlış bir uygulama mantar toprağa spor bırakıp misel oluşturacaktır belki ama bu işlem oluşana kadar böcekler bakteriler diğer mantarlar parçalayıp bitirecektir. Yani üçüncü işlemde de sonuç alma şansınız çok düşük.
Bahçenizde çıkmasını istediğiniz bir mantar var ise önce o mantarın ne olduğunu kesinlikle öğrenin. Bu gereksiminin ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar. Her mantar belli koşullarda üretilir o koşullar yerine gelmezse sonuç almak imkansızdır. Bazıları ise henüz ne gereksiminin olduğu bilinmediği için üretilemeyen mantarlardır. Bu türlerden de yine sonuç almamazsınız. Bir diğer grup belirli şartlarda yarı kültürü yapılan mantarlar ve kültürü yapılabilen mantarlardır ki bunların koşullarını yerine getirirseniz bol bol mantar yersiniz.
Başarılar.
|