Konu: Lisianthus
View Single Post
Eski 10-07-2014, 13:02   #1315
münevver48
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
sevgili hozat hacam,sizin deneyimlariniz benim için çok değerli,her ne kadar ikimizde bodrumda yaşamamıza rağmen bazen komşu bahçede yetişen çiçek bizimkinde yetişmiyor.ben bunu sellukamda yaşadım. görür görmez hayran olmuştum sellukaya.aynen lisianthusları gördüğümde olduğu gibi. hemen sipariş verildi .6 adet tohum alındı ve ektim.5 tanesi güzelce çimlendi .yere dikeceğim zaman bir tanesini komşumun bahçesine ektim. ve diğerlerini kendi bahçemde farklı yerlere ektim. benimki nazlı gelişirken zarla zorla çiçek açtırırken komşumunki coştu. benimki kışın ilk soğuklarına dayanamadı kurudu.komşumun sellukası iyice kalınlaştı bu sene 3.yılı maşallah çok güzel gelişti tohum verdi.ben onlardan tekrar ürettim tabi busefer önlemimi iyi aldım toprağa ekmedim büyük saksıda yazı kışı ve tektar yazı inşallah sağlıklı bir şekilde geçirip yumruları iyice geliştikten sonra gerçek yerine dikeceğim.şimdi bir çiçek dikerken yedeğini de komşumun bahçesine dikiyorum.bu bende alışkanlık oldu.inşallah sizin deneyiminizden sonra benim bahçemde de lisiler açacak. sıcağa olan dayanma gücünü merak ediyorum.yani sonuçta lisi denenecek çiçekler listesinde yerini aldı.sizin lisilerin fotoğraflarını merakla bekliyorum.paylaşacağınız deneyimleriniz için şimdiden teşekkürler sevgilerimle....

Düzenleyen münevver48 : 10-07-2014 saat 18:55
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön