View Single Post
Eski 10-07-2014, 11:26   #438
musk
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi canang Mesajı Göster
selam,
Herkese geçmiş olsun... Ben de bu yaz bahçeme 40 adet gül diktim 7 adeti sarmaşık gül.
sarmaşık güllerim hariç diğer güllerimde gül filiz burgusu hastalığı ve gül arısı hastalığı oluştu. Yakınlardaki bir fidanlıktan sordum Decis isimli bir ilaç verdiler ve bunu kullan dediler. Kullandım ayrıca butun gülleri budadım. ilk gunler sorun yok gibi gözüküyordu. 20 . gune doğru butun güllerim yeniden filizlendi. İşler yoluna giriyor derken dün akşam baktığımda gül arısını güllerde tekrar gördük. arıları elle toplayabiliyoruz. Hepsi güllerin filizlerinde sersemlemiş gibiler. Ancak filizlerin üzerinde siyah koridorlar vardı. siyah koridorlu filizleri tekrar kopardım ve imha ettim. Bu zararlıdan kurtulmak için hangi ilacı kullanmalıyım.Gül zararlıları bölümünde yazan ilaçlar bir karışım mı yoksa tek tek mi kullanılır. Cehaletimi hoş görün çünkü bitki hastalıkları ile daha önce bu kadar detaylı hiç uğraşmadım. Güllerimi bu zararlıdan kurtarmak istiyorum.
2.sorum ise bu yıl sarmaşık güllerimde hiç filizlenme olmadı. Dikerken dibine koyun gübresi koydum ve öyle diktim. Ancak bahçem çok rüzgar alıyor sebep bu olabilirmi. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum...
Bu vücudu kavun içi kanatları simsiyah olan zararlı "Ardis brunniventris"
Name:  mxcpWas_ist_das_1_1_1.JPG
Views: 3675
Size:  67.0 KB
(Bir başka türü daha var tamamen kavuniçi) sadece yeni sürgünlere yumurtasını bırakır. Gözünüz sürgünlerin ilk 15 cm e odaklansın. Başaşağı şekilde duruyorlar. Genellikle yumurtlamaları uzun sürüyor. Başta yakalayıp elle uzaklaştırırsanız sorun olmuyor. Sersemlemiş dediğiniz yumurtlamak için bitkiye tüplerini daldırdıklarından hareket edemiyorlar. Gül sayısı çok fazla ise elle kontrol zor tabi.

Ancak her gül de gitmiyorlar, seçiciler bu konuda.

Decis in spec'lerinde bu zararlıya etken olduğunu belirten bir şey görmedim. Ancak etken maddesi Dimethoate olan bir ilaçlara bu zararlı hassasmış.
Dimethoate i google da aratın belirli ilaç isimleri karşınıza çıkacaktır.

2. sorunuzla ilgili bir yorum yapamayacağım bir çok sebep olabilir....

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön