View Single Post
Eski 10-07-2014, 01:17   #465
yağmur
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Evet kendim yapıyorum. Yalnız, bizim oraya has bir şey ve diğer sirkeler gibi sert olmuyor, tadını bilmeyenler pek beğenmiyor o yüzden. Neyse ki eşim de sevdiğinden yapıp tüketebiliyorum. Yapılışı çok basit ; bıyıklarını temizleyip, yıkıyorum, bidona üçte birini dolduracak kadar koyuyorum. Gerisini içme suyu doldurduktan sonra bir iki avuç salamura tuz atıp kapatıyorum. Her gün açıp havasını boşaltıyorum. Dikkat edin patlamasın. 1 ayda tadı bizim istediğimiz gibi oluyor. Yalnız biz bu sirkeyi domatessiz yeşillik salatasında kullanıyoruz, diğerlerine pek yakışmıyor sanki. Salata kasesinin yarısına kadar sirke dolduruyoruz ve bir nevi salata çorbası gibi içiyoruz

yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön