Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gokselcetin
Benim de aynı yerden Cercis Canadensis Forest Pansy-aşılı kırmızı yapraklı kanada erguvanı diye aldığım ve arkadaşıma hediye ettiğim iki fidan Cercis siliquastrum fidanı çıkmıştı.
Firmaya e-posta yoluyla durumu bildirdim, geri dönüş nezaketinde bile bulunmadılar.
Bu arada Doğa Peyzaj ve 1001fidan aynı firma bilgilerinize.
|
Herkese tekrar merhabalar,
Üstteki mesajımı yazdıktan sonra bugün Yalova’dan Doğa Peyzaj yetkilileri telefonla bana ulaştılar. Sanırım sitelerine üyeliğimden dolayı buradaki üye adımla eşleştirme yapıp ben olduğumu tahmin yoluyla bana ulaştılar ki buradaki yazışmalarımızın firmalar ve yakınları tarafından takip edildiğini önceden öngörerek böyle bir görüşmenin bir şekilde olabileceğini tahmin ediyordum. Konuşmamızda, buradaki mesajımı gördükleri için aradıklarını belirttiler. Uzun uzadıya konuştuk.
Hatırlamıyorum ama birkaç yıldır üyeliğim var Doğa Peyzaj’a. Daha önceden mor salkımın pembe bir varyetesi olan
Wisteria Chinensis ‘Rosea’ fidanı almıştım. Çok da memnun kaldım ve bu memnuniyete dair kendi e-posta adresimden bir mesaj göndermiştim firmaya. Bu arada bu varyete ülkemizde kolay kolay bulunmayan bir varyete.
Daha sonra ki alışverişimde bu memnuniyete dayanarak güvenle verdim kırmızı yapraklı erguvan siparişini. Normalde bu sipariş ettiğim varyete sadece toptan satışlarında varmış ve bu konuda beni telefonla arayıp bilgilendirdiler. Bu telefon görüşmesinde ellerinde birkaç adet biraz daha büyük fidan olduğunu ve bunlardan gönderebileceklerini belirtince ben de kabul ettim. Bu fidanlar sağlıklı bir şekilde elime geçti. Yaprak yapısından şüphelensem de karışıklık olmayacağını düşünerek, bu fidanı çok arayan arkadaşıma ikisini de gönderdim.
Fidanlar bir yılda tabii ki hangi tür olduklarının yanıtı verdiler. Haliyle bu durumun tekrar yaşanmaması ve biraz daha özverili olunması adına talep ve ricamı belirttiğim bir mesaj gönderdim. Fakat bu mesajı e-posta değil de firmanın resmi sitesinden üyeliğim üzerinden gönderdim. Mesajıma herhangi bir cevap gelmedi. Burada da Sayın Kayahan’ın ilgili mesajını görünce ben de bu yaşanılanı anlatmak istedim.
Bugün ki görüşmemizde kendi sistemlerinden gönderdiğim mesajı almadıklarını yalnızca e-posta yoluyla gönderdiğim daha önceki memnuniyet mesajımı aldıklarını belirttiler.
Her şeyi düzgün bir dille anlattılar. Şu var ki kendi üyeliğimden yani firmanın resmi sitesi üzerinden gönderdiğim mesaj nasıl olur da kendilerine ulaşmaz bilemiyorum fakat bunun böyle olabileceğini belirttiler. Bana da, samimiyetlerine güvenmek kaldı.
Bu gibi bir durumla ilgilenip müşterilerine ulaşmaları gerçekten bir firmaya bakış açısından çok önemli, olumlu bir tutum. Ne kadar yanlış anlaşılmalar olsa da ve geç kalmış bir görüşme olsa da durumun düzeltilebilmesi açısından iletişim kurdukları için kendilerine teşekkür ederim.
Görüşmemizde hoş görmediğim bir tutum olarak şunu da belirtmeliyim:
Gerekli açıklamalarını yaptıktan sonra samimiyetlerini anladığımı ve inandığımı belirtip önceki mesajımda gereken değişikliği yapacağımı da belirttiğim halde konuyu başa alıp, “Bu durumu şikayet olarak yazıyorsanız neden önceki memnuniyetinizi de yazmadınız? Bunu da yazmalıydınız” gibi bir söylemle, bana ne yapmam konusunda direktif vermeye çalışmaları güzel ve anlaşılır bir konuşmadan sonra olmaması gereken yaklaşımdı. Nitekim bu hususta kendilerine böyle bir hakları olmadığını da hatırlatmak durumunda kaldım.
Sonuç olarak Doğa Peyzaj, durumu düzeltmek ve firmalarını doğru aktarabilmek adına benimle birebir irtibata geçmiştir. Görüşmede durumun bir hatadan kaynaklandığı sonucuna varılmıştır.
Görüşmedeki samimiyetlerine inanmasaydım bu açıklamalı ve önceki mesaja gerekçe olan bu mesajı kesinlikle yazmazdım.
Bu konuyu takip eden tüm üyelerimizin bilgilerine.
Saygılarımla.