View Single Post
Eski 09-07-2014, 18:00   #1314
kgursan
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sry Mesajı Göster
Merhabalar daha önce buradan yardım isteyerek soğan çürümesi teşhisi konulan zambaklarımın büyümesi durunca bugün artık dayanamayıp saksısını boşalttım, gerçekten de köklerin tuttuğu hiç toprak yoktu, soğanının etrafında da çürümüş yumrular vardı, bu yumruları hep ayırıp attım, tabi temizlerken bu arada bazı kökler de kendiliğinden koptular, kalan soğanı şöyle bi yokladığımda yumuşamamıştı ya da ben hala umut beslemek istiyorum bu yüzden de üzerinde küçücük yapraklarıyla geri diktim, toprak hafif nemli gibi olduğu için de hiç su vermedim, umarım kurtarabilmişimdir ya da büyük olasılıkla hem mevsimi olmadığı halde hem de o halde olduğu için baştan kaybetmişimdir. Babamla bahçeye fidan diktikten sonra köklerine iyice bastırıp bolca can suyunu verirdik, bunun saksıdaki çiçekte olmayacağını yeni fark edebildim, umarım geç kalmamışımdır.
sn sry, Bu yıl artık geçmiş. Çıkardığınız soğanı akar suya tutup temizleyin, gazete kağıdını buruşturup arasına koyun veya bir bez torba içine buruşuk bez içinde/gazete içinde hafif nemli olarak buzdolabının sebzeliğine atın ve eylül ekim gibi dikin çok az sulayın ve baharı bekleyin. Büyük ihtimal kalan soğan da çürüyecektir.

Tabi bu arada yeni bir soğan temin ederek ,eğer bu soğan çürürüse yeni soğanı kullanın. İlaçlayın demiyorum çünkü çok az miktarda ilacı bulamazsınız.

Kolay gelsin

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön